Őszi mellény: nemcsak praktikus, de csinos is
Őszi mellény: nemcsak praktikus, de csinos is

A korai őszi időben az a szuper, hogy reggel és este ugyan fázunk, de napközben, ha még a nap is süt, nincs szükség a nagykabátra. 

 

6_7.jpg

 

Elég egy laza ŐSZI MELLÉNY , ami több funkciót is ellát. Egyszerre tesz jót az egészségünkkel és tesz minket vagánnyá.

 

9.jpg

 

Először is: a derékig érő vagy hosszabb mellényekben az a jó, hogy szuperül védi a derekunkat a hidegtől, ami valljuk be, nem egy elhanyagolható dolog. 

 

11_5.jpg

 

...

Pliszé szoknya: így viseld, hogy rajtad is jól álljon
Pliszé szoknya: így viseld, hogy rajtad is jól álljon

 

Mi is az a PLISZÉ szoknya? Aki nincs benne nap mint nap a divatkifejezések használatában, annak talán kicsit gondolkodnia kell, hogy mit jelent ez a szó. 

 

21_1.jpg

A Wikipédia a következő meghatározást adja:

PLISZÉ  szöveten vagy más kelmén, ill. hajtogatásra alkalmas más anyagon (pl. papíron) kialakított ÉLES HAJTÁSOK SOROZATA, amit általában díszítő céllal hoznak létre ruhadarabokon (szoknyákon, blúzokon, gallérokon) vagy műszaki célokra is ...

Ez lesz az idei ősz legmenőbb ruhadarabja
Ez lesz az idei ősz legmenőbb ruhadarabja

Már augusztus elejétől megkezdődik a lassú ráhangolódás az őszi/téli ruhakollekciókra, így hamar kiderül, hogy mik lesznek a slágerek. 

23.jpg

Az egyik ilyen trend az ÁLLATMINTÁS ruhák lesznek. Néhány darab már meg is jelent az üzletekben, és a későbbiekben lépten-nyomon belefuthatunk majd, mindenféle változatban. Ezért gyorsan utánanéztünk, hogy miért is ennyire felkapottak az állatminták.

12_2.jpg

Nagyon régóta örvend kiemelkedő népszerűségnek ez a fajta ...

Neked van már rompered?
Neked van már rompered?

Lehet, hogy első hallásra nem pont erre gondoltál, de a romper egy ruhadarab. Legegyszerűbben: az overáll nyári változata, ahol a felső rész rövid ujjú vagy pántos, az alsó pedig rövidnadrágos.

Ez lenne az:

1_1_1.jpg

 

A romperek először Amerikában, az 1900-as évek elején jelentek meg. Gyorsan népszerű lett kisgyerekek játszóruhájaként, mert könnyen tudtak mozogni benne a kicsik, és kényelmes is volt. Nagyon sokféle variációban lehetett hozzájutni, minden ...

7 tipp, hogy ne legyen unalmas a megjelenésed
7 tipp, hogy ne legyen unalmas a megjelenésed

10_1.jpg

 

 

Ruhavásárláskor általában határozott céllal megyek az üzletekbe, de ezt az élet sokszor átírja, és olyan darabokat is megveszek, amiket egyáltalán nem terveztem. Nincs is ezzel semmi gond addig, amíg haza nem érek, és rájövök, hogy nem igazán tudom mihez felvenni a megvásárolt felsőt vagy szoknyát. 

Ekkor kezdek el azon agyalni, hogy milyen kiegészítőkkel tehetem a megjelenésemet változatosabbá. Szerencsére ebben nincs hiány, a variációk ...

Ezt a ruhadarabot mindenhez felveheted
Ezt a ruhadarabot mindenhez felveheted

 

 

feher_blezer.jpg

Ez az időszak a ragyogóan fehér blézereké!

 

Egy csinos darab lenvászonból, pamutból, vagy a kettő keverékéből tökéletesen passzol akár egy koptatott farmerhez is.

feher_blezer3.jpg

 

Nagyon jól variálható ruhadarabról van szó, amivel szinte minden szettünket feldobhatjuk és kiemelhetjük. Egy fekete összeállításhoz felvéve megjelenésünk még elegánsabbnak hat.

1.jpg

 

A stílusunkhoz leginkább passzoló darabot sajnos nem könnyű megtalálni. ...

5 dolog, amivel a strand sztárja leszel
5 dolog, amivel a strand sztárja leszel


14_1.jpg

 

Amikor a vízpartra készülünk (legyen az a strand vagy egy homokos tengerpart), egy nőnek, pláne egy anyának, ezerszer át kell forgatnia az agyában, hogy mi mindent is kell  vinni, hogy mindenki kényelmesen érezhesse magát. Persze a végén kiderül, hogy jó pár dolog simán otthon maradhatott volna, de jobb félni, mint megijedni. 

Az alap dolgokat általában sikerül összepakolni: fürdőruha, törölköző, papucs, naptej, pléd, napernyő, enni-és innivaló, ...

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

Under160cm Under 160cm