Ha ezt a ruhatípust választod, extra magasnak fogsz tűnni

Egy olyan ruhadarabról lesz szó a mostani posztban, ami kényelmes és elegáns, munkahelyre is kitűnő és jól megnyújtja az alakunkat.

 

 6_5.jpg

 

Ez pedig nem más, mint a NADRÁGKOSZTÜM.

Az 1920-as években tűnt fel, amikor a nők egy kis csoportja a férfias öltözködést részesítette előnyben, és nemcsak nadrágot, hanem kalapot és monoklit is viseltek. A kifejezést egyébként Nagy-Britanniában kezdték használni az I. világháború idején, a nehéziparban dolgozó nőkre utalva.

 13_1_1.jpg

A divatipar számára az 1960-as évektől lett érdekes, amikor Londonban Foala és Tuffin, amerikában pedig Luba Marks megtervezték az első darabokat.

19_1.jpg

1966-ban Yves Saint Laurent bemutatta híres Le Smoking-ját, ami a férfiak szmokingját utánzó női alkalmi viselet volt. 

17_1.jpg

 

Az 1960-as évek végén Ossie Clark tervezett igazán nőies nadrágkosztümöket, amik gyorsan népszerűek lettek. A nők is folyamatosan feszegették a nadrágviselés határait, hiszen hihetetlenül sokáig egyes munkaterületeken és pozíciókban csak szoknyában jelenhettek meg a hölgyek. Például 1993-ig az Egyesült Államok szenátusában a női szenátorok nem viselhettek nadrágot. 

7_1.jpg

A 2016-os amerikai választások idején a Hillary Clinton szimpatizánsok nagy része nadrágkosztümben ment el szavazni, ami a Pantsuit Nation nevű 2,9 milliós Facebook csoport szervezésének köszönhető. 

 11_1_1.jpg

 

Az ALACSONY NŐK ezekre figyeljenek, ha nadrágkosztümöt választanak:

- egyszínűsége miatt optikailag nyújt,

- ha a nadrág dereka magasan záródik, az plusz centiket jelent a lábunk hosszát tekintve, 

- a nadrág szára is nyugodtan lehet olyan hosszú, ami a lábfejig ér

- magassarkú cipő kötelező, 

- a blézer/zakó röviden az igazi.

 

9_1_2.jpg

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://under160cm.blog.hu/api/trackback/id/tr214205017

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

süti beállítások módosítása
Under160cm Under 160cm