"Hideg váll" ruha, avagy mit takar a cold shoulder kifejezés?

Ahogy a divattervezők fantáziája nő, úgy gyarapszik a divathoz kapcsolódó kifejezések száma is.

Amikor látunk egy nekünk tetsző ruhadarabot a neten, de nem ismerünk (mert mondjuk nincs is) magyar kifejezést rá, akkor rögtön az ugrik be, hogy vajon hogy fogjuk elmagyarázni az eladónak, hogy mit szeretnénk?

 

14_2.jpg

Mostani bejegyzésünkben a COLD SHOULDER kifejezést járjuk körül, azért is mert magyar ruhaüzletek kínálatában is találkoztunk ezzel a szóhasználattal. 

2_1_1.jpg

 

A COLD SHOULDER, vagy magyarul "hideg váll" arra utal, hogy a felső vagy ruha vállrésze nyitott, de úgy, hogy vékony vagy vastagabb vállpántja, vagy nyakpántja mindenképpen van ennek a ruhadarabnak. 

 

1_1_2.jpg

 Donna Karan már 1993-ban megálmodott egy ilyen ruhát, amelyet Hillary Clinton, az akkori amerikai first lady viselt, és imádta. Bár akkor még elég sok kritikus hang érte a cold shoulder ruhát, 20 év múlva a tervezők kedvence lett.

hillary_clinton.jpeg

Ilyen volt Donna Karan híres cold shoulder ruhája, amit HIllary Clinton viselt 1993-ban. Fotó:Suzanne Dechillo

 

A cold shoulder ruhák és felsők azóta is igen népszerűek, kínálat is van bőven, mindenki megtalálhatja a saját stílusának leginkább megfelelőt. Találhatunk fazonban és anyagban az egyszerű hétköznapi viselettől megkezdve egészen a lélegzetelállító nagyestélyiig példákat.

 

15_1.jpg

 

Ha nem vagyunk fázós típusok, akkor bátran hordhatunk cold shoulder ruhákat télen is.

 

18_1.jpg

 

Aki szeretné valamely testrészéről elvonni a figyelmet, ez a ruhadarab igazán alkalmas erre, hiszen, ha ránk pillantanak, rögtön a vállainkra fókuszálnak a szemek. 

 

10_3.jpg

 

TOVÁBBI HASZNOS TIPPEK:

1.  Neked van már rompered?

2. 6 világsztár vallomása "magasságukról"

3. 7 tipp, hogy ne legyen unalmas a megjelenésed

4. Ezt a ruhadarabot mindenhez felveheted

5. 5 dolog, amivel a strand sztárja leszel

 

A bejegyzés trackback címe:

https://under160cm.blog.hu/api/trackback/id/tr1014182875

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

süti beállítások módosítása
Under160cm Under 160cm