7 cipőtipp 160 cm alattiak számára

cipo10.jpg

 

 

Amikor reggelente kilépünk a világ szeme elé, szerintem a legtöbben a legjobb formánkat próbáljuk mutatni.

 

Ahogy korábbi bejegyzésünkben ígértük, ma egy olyan kiegészítőről lesz szó, ami tényleg felemel minket pár centivel a talajtól.

Azt, hogy aznap éppen mit veszünk fel, a hangulatunk erőteljesen meghatározza, de hogy a cipőválasztásunkra (is) nagyon oda kell figyelnünk, az biztos.

Különösen igaz ez az alacsony nőkre, akik minden egyes nap eldönthetik, hogy akarnak-e magasabbnak látszani, vagy sem.

Ha szeretnénk a többiekkel nagyjából egy magasságba kerülni és szeretnénk, ha a cipőnk a barátunk is lenne, hiszen rajtuk töltjük szinte az egész napot, akkor érdemes a következőket átgondolni.

 

cipo15.jpg

 

  1. Ha rövid a lábunk, bánjunk óvatosan a pántos cipőkkel, mert ezek az „övek” a bokánk körül megtörik a tényleges magasságunkat. Ha mégis pántos cipőt szeretnénk, arra kell figyelnünk, hogy vékony pántok legyenek rajta, amelyek a lehető legalacsonyabban helyezkedjen el a bokánkon és nude vagy testszínűt válasszunk. Ezek segítenek megnyújtani az összhatást. Ha a választásunk egy nyitott cipellőre esik, akkor a hegyes orrú lesz előnyös számunkra.

 

cipo8.jpg

 

2. Igyekezzünk, hogy 10 cm-nél magasabb sarkú cipőt ritkán hordjunk. Egyrészt azért, mert az ettől nagyobb sarokban a járásunk elég ingatag lesz, ami nem túl szexi, másrészt nagyon megterheli a a lábizmainkat, ami később kihatással lesz a gerincünkre is. A kisebb sarokkal is el tudjuk érni ugyanazt a hatást, mintha egy gólyalábat vennénk fel :). És hosszabb távon mindenképpen megéri.

 

cipo4.jpg

 

3. Ha vékony bokánk van, a tűsarok igazán nőiessé tesz minket. A vastagabb bokán a szélesebb sarok, vagy a teletalpú cipő fog jól mutatni. 

 

cipok16.jpg

 

4. A cipőnkkel azonos színű harisnyákat hordjunk, mert az azonos színek optikailag hosszabb lábat varázsolnak számunkra. Legyünk kreatívak! Ne csak nude-t vagy feketét hordjunk, bátran próbáljunk ki élénkebb árnyalatokat is. Ráadásul ez jó ok arra, hogy bővítsük a cipőtárunkat. :)

 

cipo9.jpg

 

5. Szerezzünk be egy nude színű cipőt, mert szinte mindenhez fel tudjuk venni, főleg, ha már jó idő van, és harisnya nélkül is lehet szoknyát hordani. A bőrünk színéhez hasonló árnyalatot válasszunk, és akkor senki nem fogja tudni megmondani, hogy hol ér véget a lábunk és hol kezdődik a cipő. Csak arra figyeljünk, ha testszínű harisnyát is veszünk, ennek az árnyalata ne üssön el a cipőtől, mert az összhatást le fogja rombolni.

cipo12.jpg

 

6. Kerüljük a szögletes vagy kerek orrú cipőket, mert még alacsonyabbnak látszunk benne. Persze ezt könnyű mondani, hiszen ezek általában sokkal kényelmesebbek hosszú távon, mint egy körömsarkú cipő. Leginkább munkahelyre való: de azért arra figyeljünk, hogy ne legyen túl vaskos a sarka.

 

 

cipo17.jpg

7. Ha szeretnénk megmutatni, hogy milyen szép lábunk van, akkor hanyagoljuk az olyan típusú cipőket, amelyek eltakarják azokat. 

Ha már összeállitottuk az outfit-ünket, és minden hibátlannak tűnik, érdemes a fenti jó tanácsokat is átgondolva kilépni az utcára :)

És ne felejtsétek, kicsi a bors, de erős és divatos :)

A bejegyzés trackback címe:

https://under160cm.blog.hu/api/trackback/id/tr2113630072

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

süti beállítások módosítása
Under160cm Under 160cm