Ez lesz az idei ősz legmenőbb ruhadarabja

Már augusztus elejétől megkezdődik a lassú ráhangolódás az őszi/téli ruhakollekciókra, így hamar kiderül, hogy mik lesznek a slágerek. 

23.jpg

Az egyik ilyen trend az ÁLLATMINTÁS ruhák lesznek. Néhány darab már meg is jelent az üzletekben, és a későbbiekben lépten-nyomon belefuthatunk majd, mindenféle változatban. Ezért gyorsan utánanéztünk, hogy miért is ennyire felkapottak az állatminták.

12_2.jpg

Nagyon régóta örvend kiemelkedő népszerűségnek ez a fajta stílus, aminek több oka is van. Vannak ugye azok az állatmintás (általában kabátok), amelyek valódi állatnak a bundájából készültek. Ezek a szőrmék roppant drágák és meglehetősen egzotikusak: a jólét és a státusz jelképei. A történelem során királyok és más magas rangú emberek például szőnyegként használták, amit egy-egy vadászat alkalmával trófeaként szereztek. 

24.jpg

1947-ben  Christian Dior már nem igazi szőrmét használt, hanem nyomtatott mintákat: nemcsak a ruhákon, de a kiegészítőkön is.

10_1_2.jpg

Az 1960-as években a hippi korszak idején, új fejezet kezdődött az állatminták számára. A lázadó színekben megjelenő ruhákra a vad és szabad jelzők illettek leginkább.

11_3.jpg

Az 1970-es években a punk rock megjelenése leopárdmintákat és szakadt gepárdmintás harisnyákat eredményezett. A korszak stílusára az elegáns, szexi és veszélyes kifejezések passzolnak. A '80-as években nem nagyon találkozhattunk olyan emberrel, akinek ne lett volna legalább egy állatmintás ruhája.

19_2.jpg

Manapság már annyiféle állatminta, - leopárd, zebra, gepárd, zsiráf, vaddisznó -  és színkombináció létezik, hogy nem is könnyű eldönteni, melyik ízléses és melyik nem. 

17_2.jpg

Azt viszont mindenki tudja magáról, hogy melyik stílus áll legközelebb hozzá, és ebbe mennyi állatminta fér bele. Választékban nem lesz hiány. 

18_2.jpg

 

Ha tetszik nekünk ez a stílus, de magunkon nehezen tudjuk elképzelni, hogy tetőtől-talpig leopárd mintásak legyünk, akkor választhatunk egy-egy kiegészítőt is. Például egy sálat, táskát, vagy cipőt: olyasmit, ami a személyiségünkhöz passzol.

 

Ezeket is olvasd el: 

Ha ezt a ruhatípust választod, extra magasnak fogsz tűnni

"Hideg váll" ruha, avagy mit takar a cold shoulder kifejezés

6 világsztár vallomás "magasságukról"

 

 

Kövess minket

Instagramon: @under160cm és

Facebookon is: www.facebook.com/under160cm

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://under160cm.blog.hu/api/trackback/id/tr4314209581

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

süti beállítások módosítása
Under160cm Under 160cm