Virágmintás ruha - a nyár elengedhetetlen darabja

 

 10.jpg

 

 

VIRÁGMINTA A RUHÁKON

Amikor a nyomott mintás szövetekre gondolunk, a többségnek általában rögtön a virágminta ugrik be. Nem csoda, hiszen a divattörténelem talán legelterjedtebb motívuma a virág. Gyönyörű,  millióféle színben, anyagban és stílusban kapható. Valószínűleg mindannyiunk szekrényében lóg egy virágmintás ruha, blúz vagy szoknya.

14.jpg

 

Manapság mindenhol találkozhatunk vele, de vajon hogyan lett ennyire elterjedt? 

A virágmintás szövet eredete Ázsiából indul, ahol a virágok szerves részét képezik a kultúrának. Innen terjedt el a 15-16. században egész Európában, mivel a kereskedők elkezdték vásárolni a díszes és részletgazdag szöveteket. A rendkívül magas ár pedig státuszszimbólummá tette földrészünkön.

 

13.jpg

Az ipari forradalom idején még jobban elterjedt és könnyen hozzáférhetővé vált az egyszerűbb emberek számára is, mivel a mesterek már saját maguk is tudtak virágmintás szövetet készíteni. Innentől kezdve pedig nem volt megállás, a mai napig töretlen a népszerűsége a világ minden táján. 

Virágmintás ruhák itthon

 Mi is szétnéztünk a hazai üzletekben, hogy milyen választék is vár ránk. Elsősorban petite szemmel keresgéltünk, vagyis arra figyeltünk, hogy:

- aprómintás legyen

- térdig, vagy térd felettig érjen

- az egyszínűség vagyis monokróm irányába mutasson

- jól érezzük magunkat benne.

Néhány ötlet, hogy miket találtunk:

 

5.jpg

 

clock_1.jpg

 

17.jpg

16.jpg

 21.jpg18.jpg

 

 

 KATTINTS EZEKRE IS:

Ezek  a legjobb rövidnadrágok idén, ha alacsony vagy

Blézerek és kardigánok: telitalálat a hűvös tavaszi napokra

Ezeket a felsőket keresd, ha alacsony vagy!

 7 cipőtipp 160 cm alattiak számára

 

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://under160cm.blog.hu/api/trackback/id/tr1214123085

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Under 160cm

157 cm "magasan" élem az életem kb. 14 éves korom óta. Saját tapasztalatból tudom, hogy nem könnyű ránk illő ruhát találni. Sok időbe telt, mire rájöttem és megtanultam, hogy mi előnyös számomra. Bízom benne, hogy blogommal Neked is tudok pár ötletet adni, hogy megkönnyítsem a választást :)

ÚJ BEJEGYZÉSEK

süti beállítások módosítása
Under160cm Under 160cm